0495 - 591288 info@wintersdranken.nl

Gedistilleerde drank
bij Winters

Op zoek naar een lekkere borrel voor s’ avond of een lekkere gin voor bij het avond eten? Winters dranken heeft het!

Gedistilleerde drank

Gedistilleerde drank heeft een alcoholpercentage van minimaal 15%. Bekende gedestilleerde dranken zijn jenever, gin en whisky. Distilleren is het verhitten van de alcoholhoudende drank tot dat de alcohol verdampt. Distilleren wordt meestal gedaan met graanalcohol. 

Gin

Gin is een gedistilleerde drank. Deze drank stamt af van de jenever. De populairste soorten gin worden 2 keer gedistilleerd. Deze drank wordt gemaakt uit graanalcohol. Aan de graanalcohol worden smaken en kruiden toe gevoegd. De smaak die het meest naar voor moet komen is de jeneverbes.

Het alcoholpercentage in gin zit tussen de 40 en de 55%. Als er een hoger percentage aan zit smaakt de gin sterker dan bij een lager percentage. 

Van welke lekkere Gin ga jij genieten?

 

Jenever

Jenever is een echte gedistilleerde Nederlands sterke drank. Deze drank is oorspronkelijk een moutwijn. Aan deze moutwijn wordt de jeneverbes toegevoegd. Vanaf de negentiende eeuw bevat jenever meestal industrieel geproduceerde ethanol. In Nederland heet deze jenever jonge jenever of oude jenever.

Er zijn verschillende soorten jenever. Korenwijn is hier een goed voorbeeld van. Dit is een jenever die voornamelijk op moutwijn gebaseerd wordt. Korenwijn wordt vaak enige tijd op houten vaten gerijpt. 

Ook zin in een heerlijke jonge jenever of korenwijn? Loop dan eens binnen bij Winters Dranken!

Whisky

Whisky is een van de populairste sterker dranken ter wereld. Er is dan ook een erg groot assortiment. Er zijn enorm veel factors die de smaak van whisky bepalen. Zoals bijvoorbeeld de grondstoffen die gebruikt worden of de vaten waar de whisky in heeft gerijpt. Het is daardoor dus niet makkelijk om een goede whisky te maken. Daarom is whisky maken een vak wat door veel mensen gewaardeerd wordt.  

Whiskey

Whiskey kun je op twee verschillende manieren schrijven. Whisky of whiskey, hoe je de naam schrijft ligt aan de plaats waar de whiskey vandaan komt. Whiskey’s die uit ierland of de verenigde staten komt schrijf je met –ey. Dit komt omdat er twee verschillende productie manieren zijn. Om deze uit elkaar te houden is er een andere spelling gekomen. 

Ga jij van whisky of whiskey genieten?

Zien we je snel?

Winters Dranken, jouw slijterij in Maarheeze!
Vlakbij Weert – Nederweert – Budel – Someren – Heeze – Asten – Cranendonck – Valkenswaard

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag10:00u - 18:00u
Woensdag10:00u - 18:00u
Donderdag10:00u - 18:00u
Vrijdag10:00u - 20:00u
Zaterdag10:00u - 17:00u
ZondagGesloten

Locatie

Sterkselseweg 6/8
6026 EB Maarheeze

Tel. 0495 - 591288
Email: info@wintersdranken.nl