0495 - 591288 info@wintersdranken.nl

Speciaalbier bij Winters

Op zoek naar een heerlijk speciaalbiertje voor thuis op de bank, voor lekker bij het eten of gewoon om van te genieten? Winters dranken heeft het!

Wat is speciaalbier?

Speciaalbier is eenvoudig gezegd bier met een smaakje. De naam speciaalbier is bedacht om het verschil aan te duiden tussen pils, hieronder verstaan we gewoon bier en speciaalbier. 

Oorsprong speciaalbier

Speciaalbier kwam pas halverwege de jaren ‘80 groots op de markt in Nederland.  Er werd voor die tijd wel al witbieren en stouts gemaakt. Dit gebeurden namelijk al in de 19e eeuw. De pils domineerde in die tijd de markt waardoor er amper plaats was voor speciaal bier. Vanaf de jaren ‘80 werd het steeds populairder waardoor het kleine aantal brouwerijen die speciaalbier brouwden al snel steeg. Ook steeg in deze tijd het aantal biermerken enorm. De laatste jaren is de speciaalbier branche gigantisch geworden. Toch blijft pils voor veel mannen de drank op de meeste gelegenheden, maar er komen steeds meer mensen bij die graag de tijd nemen voor een lekker speciaal bier. 

 

Speciaalbier voor de dorst

Het is een heerlijke zomerdag en daar zit je dan. Op een terrasje met een heerlijke speciaalbier voor je. Dat zou toch lekker zijn? Speciaalbier is namelijk heerlijk voor zo’n soort dag. De frisse, lichte speciaalbieren zoals een IPA of juist een kriek zijn perfect om koud gedronken te worden en dan bij voorkeur in een ijskoud glas. 

Ook zin in een heerlijke verfrissend speciaal bier? Loop dan eens binnen bij Winters Dranken!

Van welk verfrissend speciaalbier ga jij genieten?

 

Speciaalbier om je te verwarmen

Naast een dorstlesser en verfrisser kan een speciaalbier ook juist verwarmend zijn. Vooral de speciaalbieren die een hoog alcoholpercentage bevatten zijn dan genieten. Deze biertjes hebben vaak een alcoholpercentage van boven de 8%, hierdoor is het geen bier om zo even snel te drinken maar eerder een biertje om van te genieten. Een goed voorbeeld hiervan is een Grand Prestige. 

Verschillende smaken

Er zijn zoveel verschillende smaken speciaalbier dat het bijna onmogelijk is dat er geen smaak is die jij graag drinkt. Zo is er zoet speciaal bier zoals oud bruin bier en dubbel bier. Hou je niet van zoet? Er zijn ook lekkere speciaalbiertjes die wat bitterder zijn en wat sterker van smaak zoals IPA bier. Er is zo veel verschil dat je elke keer weer een andere smaak kan proberen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer restaurants die speciaalbieren aan gerechten koppelen in plaats van wijnen. Dit komt door het grote assortiment aan speciaalbieren en de verschillende smaken hierin. 

Zien we je snel?

Winters Dranken, jouw slijterij in Maarheeze!
Vlakbij Weert – Nederweert – Budel – Someren – Heeze – Asten – Cranendonck – Valkenswaard

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag10:00u - 18:00u
Woensdag10:00u - 18:00u
Donderdag10:00u - 18:00u
Vrijdag10:00u - 20:00u
Zaterdag10:00u - 17:00u
ZondagGesloten

Locatie

Sterkselseweg 6/8
6026 EB Maarheeze

Tel. 0495 - 591288
Email: info@wintersdranken.nl