0495 - 591288 info@wintersdranken.nl

Wijnen bij Winters

Op zoek naar wijn voor een romantische avond, een gezellig barbecue, de vrijdagmiddagborrel of wil je je wijnkelder uitbreiden? Winters dranken heeft het!

De lekkerste soorten wijnen

Wat maakt een wijn nu lekker? Er is een grote keus aan verschillende soorten wijnen, hierdoor hebben wij voor iedere wijnliefhebber een passende lekkere wijn voor elke gelegenheid.

Rode wijn

Rode wijn is in Nederland één van de meest gedronken wijnsoort. Deze wijn is onder te verdelen in drie categorieën: Wijn met een lichte body (fruitig & fris), gemiddelde body (fruitig & kruidig) en een volle body (krachtig & groots). Bij een rode wijn wordt er ook minder snel gesproken over een zoete of droge wijn. Er bestaan overigens wel een aantal zoete rode wijnsoorten.

Bij Winters dranken kun je terecht voor vele soorten rode wijn, van Italiaans, Frans, Chileens tot Spaanse rode wijn. 

Van welke lekkere rode wijn ga jij genieten?

 

Witte wijn

Witte wijn is net zoals rode wijn één van de meest gedronken wijnsoorten. Deze wijn kunnen we beoordelen op verschillende smaakprofielen. Zo heb je licht, fris en strak, heerlijk bij een frisse salade. Een ander smaakprofiel is vol, zacht en breed, deze wordt vaak gedronken bij visgerechten, gevogelte en rijke salades. Tot slot hebben we ook het smaakprofiel intens, rijk en complex, voortreffelijk in combinatie met haute cuisine gerechten met rijke smaken zoals vis.

Ook zin in een heerlijke sauvignon blanc of sauvignon? Loop dan eens binnen bij Winters Dranken!

Hoe ga jij genieten van je witte wijn?

 

Mousserende wijn

 Een mousserende wijn is in de basis een wijn dat koolzuurgas bevindt. Deze soort wijn is in veel gevallen een witte wijn maar bestaan er ook mousserende varianten in rode wijn en roséwijn. Op het gebied van smaak verschilt een mousserende wijn van droog tot zoet en is de kwaliteit erin groot.

Rosé wijn

Rosé wijn heb je in allerlei verschillende soorten. De druif en de kleur van de rosé bepaalt de smaak. Rosé is een fruitige wijn waar vaker verschillende kruiden aan toe worden gevoegd zoals tijm of rozemarijn.  Ook wordt er vaak ander fruit aan toegevoegd zoals meloen of citrustonen.  Je hebt net als bij witte wijn een verschil tussen droge rosé en zoet. Het beste kun je rosé op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden drinken.  

Dessert wijn

Dessertwijn is een wijn die voornamelijk bij een dessert wordt gedronken maar dit kan ook gewoon als zoete wijn worden gedronken. Als aperitiefje is deze wijn ook er lekker. Bij deze wijnen is het zo dat hoe zoeter het dessert hoe zoeter de wijn moet zijn die je daarbij drinkt.  

welke lekkere dessertwijn drink jij bij je toetje?

 

Sherry

Sherry is een zoete Spaanse wijn. Dit is een veelzijdige wijn. Van verschillende kruiden tot zoete aromatisch. Er zijn veel verschillende soorten sherry bijvoorbeeld fino of manzanilla Fino is een droge sherry men een lichte smaak van amandel. Manzanilla is een kruidige gerijpte wijn. In het spaans betekend manzani kamille. Deze kruiden proef je dus ook in deze sherry.

Zien we je snel?

Winters Dranken, jouw slijterij in Maarheeze!
Vlakbij Weert – Nederweert – Budel – Someren – Heeze – Asten – Cranendonck – Valkenswaard

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag10:00u - 18:00u
Woensdag10:00u - 18:00u
Donderdag10:00u - 18:00u
Vrijdag10:00u - 20:00u
Zaterdag10:00u - 17:00u
ZondagGesloten

Locatie

Sterkselseweg 6/8
6026 EB Maarheeze

Tel. 0495 - 591288
Email: info@wintersdranken.nl